GYIK

1. Nem ég egyetlen LED sem.

Be van kapcsolva az eszköz?
Kap az eszköz tápot?
Az eszköz belső akkumulátora fel van töltve? Az eszközre kötött külső akkumulátor fel van töltve? Ezek hálózati töltője ép?
Szivargyújtós táp használata esetén: az aljzat és a kábel ép?
Fixen autóba szerelt eszköz esetén a bekötés rendben van?

2. Bekapcsolás után csak a piros LED világít.

Nincs GPS jel. Vigye az eszközt nyílt terepre, rálátással az égre.

3. Bekapcsolás után villog a piros LED, az eszköz esetleg sípol is.

Gond az eszközben lévő SIM-kártyával.
Van az eszközben SIM-kártya?
A SIM-kártya ne kérjen PIN-kódot.
A GSM-szolgáltató SMS-centere legyen beállítva a SIM-kártyán (ez legtöbbször be van).
A SIM-kártya SMS-memóriája legyen üres.

4. Az eszköz nem tölti fel az adatait a weboldalra.

Ellenőrizze, hogy az eszköz nincs-e PARK üzemmódban, akkor ugyanis az auto riport fel van függesztve.

A következő beállításoknak meg kell lenniük:
- GPRS APN (a GSM-szolgáltatótól függ)
- URL (IP/domain): az az internetes cím, ahová az eszköz a pozícióadatokat küldi
- Auto riport beállítása
- HTTP átviteli mód (alapértelmezett beállítás)

Az eszközben lévő SIM-kártya képes kell, hogy legyen GPRS adatátvitelre, ezt a szolgáltatótól kell megrendelni. Külföldi tartózkodás esetén a roaming szolgáltatást engedélyezni kell.
Megjegyzés: a weboldalra való feltöltésre a "logger" funkció is használható, ennek beállítása a kézikönyvben le van írva.

5. Az eszköznek beállítottam az Auto Riport funkciót, de az nem küld pozícióadatot.

Ellenőrizze, hogy az eszköz nincs-e PARK üzemmódban, akkor ugyanis az auto riport fel van függesztve. Ha megváltoztatta az eszköz felhasználónevét és/vagy jelszavát, azokat kell használnia. SMS-átviteli mód esetén az eszköznek meg kell adni egy fő telefonszámot, amire az küldheti a pozícióadatokat. Ellenőrizze, hogy jól írta-e be az SMS-parancsot. SMS-átviteli mód esetén ellenőrizze, hogy telefonja vagy PDA-ja képes-e SMS-t fogadni. Az eszközben lévő SIM-kártya SMS-memóriája legyen üres. Ellenőrizze, hogy a saját SIM-kártyája és az eszközben lévő SIM-kártya is képes-e SMS-t küldeni és fogadni. Külföldi tartózkodás esetén a roaming szolgáltatást engedélyezni kell.

6. Amikor az eszköz nem képes GPRS-en feltölteni a pozícióját, nem küld SMS-t sem.

Ellenőrizze, hogy az eszköz HTTP/SMS átviteli módba van-e állítva. Az eszköznek meg kell adni egy fő telefonszámot, amire az küldheti a pozícióadatokat. Ellenőrizze, hogy telefonja vagy PDA-ja képes-e SMS-t fogadni. Az eszközben lévő SIM-kártya SMS-memóriája legyen üres. Ellenőrizze, hogy a saját SIM-kártyája és az eszközben lévő SIM-kártya is képes-e SMS-t küldeni és fogadni. Külföldi tartózkodás esetén a roaming szolgáltatást engedélyezni kell. Külföldi tartózkodás esetén a roaming szolgáltatást engedélyezni kell. Megjegyzés: a weboldalra való feltöltésre a "logger" funkció is használható, ennek beállítása a kézikönyvben le van írva.

SIM-kártya is képes-e SMS-t küldeni és fogadni. Külföldi tartózkodás esetén a roaming szolgáltatást engedélyezni kell. Külföldi tartózkodás esetén a roaming szolgáltatást engedélyezni kell. Megjegyzés: a weboldalra való feltöltésre a "logger" funkció is használható, ennek beállítása a kézikönyvben le van írva.

7. Amikor az eszköz nem képes GPRS-en feltölteni a pozícióját, SMS-t küld, pedig nem kellene.

Ellenőrizze, hogy az eszköz csak HTTP (HTTP only) átviteli módba van-e állítva. Külföldi tartózkodás esetén a roaming szolgáltatást engedélyezni kell. Megjegyzés: a weboldalra való feltöltésre a "logger" funkció is használható, ennek beállítása a kézikönyvben le van írva.

8. Az eszköznek elküldtem a pozíciólekérdező SMS-t, de az nem küld adatot.

Ha megváltoztatta az eszköz felhasználónevét és/vagy jelszavát, azokat kell használnia. Ellenőrizze, hogy jól írta-e be az SMS-parancsot. SMS-átviteli mód esetén ellenőrizze, hogy telefonja vagy PDA-ja képes-e SMS-t fogadni. SMS-átviteli mód esetén az eszköznek meg kell adni egy fő telefonszámot, amire az küldheti a pozícióadatokat. Az eszközben lévő SIM-kártya SMS-memóriája legyen üres. Ellenőrizze, hogy a saját SIM-kártyája és az eszközben lévő SIM-kártya is képes-e SMS-t küldeni és fogadni. Külföldi tartózkodás esetén a roaming szolgáltatást engedélyezni kell.

9. Az eszközt felhívtam, de az nem küldi a pozícióját.

Úgy kell beállítani az eszközt, hogy behívásra pozíciójelentést küldjön. SMS-átviteli mód esetén ellenőrizze, hogy telefonja vagy PDA-ja képes-e SMS-t fogadni. SMS-átviteli mód esetén az eszköznek meg kell adni egy fő telefonszámot, amire az küldheti a pozícióadatokat. Az eszközben lévő SIM-kártya SMS-memóriája legyen üres. Ellenőrizze, hogy a saját SIM-kártyája tud-e hívást kezdeményezni, és az eszközben lévő SIM-kártya képes-e SMS-t küldeni és fogadni. Külföldi tartózkodás esetén a roaming szolgáltatást engedélyezni kell

10. Az eszköznek elküldtem a beállító parancsot, de az nem küld választ.

Ha megváltoztatta az eszköz felhasználónevét és/vagy jelszavát, azokat kell használnia. SMS-átviteli mód esetén az eszköznek meg kell adni egy fő telefonszámot, amire az küldheti a pozícióadatokat. Ellenőrizze, hogy jól írta-e be az SMS-parancsot. Ellenőrizze, hogy telefonja vagy PDA-ja képes-e SMS-t fogadni. Az eszközben lévő SIM-kártya SMS-memóriája legyen üres. Ellenőrizze, hogy a saját SIM-kártyája és az eszközben lévő SIM-kártya is képes-e SMS-t küldeni és fogadni. Külföldi tartózkodás esetén a roaming szolgáltatást engedélyezni kell.

11. Az eszköz nem hajlandó PARK üzemmódba állni.

Ellenőrizze, hogy van-e fix GPS jel (a kék LED világítson). Megjegyzés: pánik módban az eszköz nem fogad el beállító parancsokat.

12. Az eszköz a Pánik gomb megnyomására nem küld riasztást.

SMS-átviteli mód esetén az eszköznek meg kell adni egy fő telefonszámot, amire az küldheti a pozícióadatokat.

13. Az eszköz a Pánik gomb megnyomására nem kezdeményez telefonhívást.

Az eszköznek meg kell adni egy SOS-telefonszámot, amit riasztás esetén hívnia kell.

14. Szeretném használni a lehallgatási funkciót, de az eszköz számát felhívva, az bontja a vonalat

Úgy kell beállítani az eszközt, hogy behívásra automatikusan megválaszolja a hívást.

15. Az eszköz helytelen pozícióadatokat küld.

A GPS-rendszer pontossága 15m, ez nyílt terepen kb. 5m, de zárt helyiségben nagyobb szórás is elképzelhető. Az eszköznek lehetőség szerint legyen rálátása az égre, ne legyen fémlemezek által határolt helyen (pl. motortér, csomagtartó). Az eszközben SIRF-III-as GPS-modul van, amely szórt műholdjelekből is meghatározza a pozícióját, de nagyobb mértékű árnyékolás esetén (pl. mélygarázs, vasbeton födém) tévedhet vagy el is veszítheti a jelet. Ha az eszköznek nincs érvényes pozíciója (a kék LED nem világít), az utolsó érvényes pozícióját küldi el. Ellenőrizze a dátumot és időpontot, ami abban található (RMC időzóna szerint). Ha az eszköz a legutóbbi bekapcsolás óta nem találta meg a pozícióját, akkor egyáltalán nem küld pozícióadatot.
2011
09/29
Ellopták az autójukat - Tények riport »
2011
02/07
Saturnus felajánlás a Családőr Egyesület részére »
2010
12/13
Eltünt, de megkerült... »
2010
12/02
Karácsonyi akciónk folytatódik »
2010
11/12
Megújul az Égipóráz »


Saturnus Informatikai Kft.
1173 Budapest,
Egészségház utca 10.

Tel: 06-1-720-5134
Email: info@saturnusinformatika.huVendégek: 1

Összes egyedi látogató: 50550